09 Οκτωβρίου 2012

Οι παραλίες του Πειραιά ανήκουν στο λαό και όχι στα επιχειρηματικά συμφέροντα

  Την ίδια στιγμή που κλιμακώνεται και βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο άγρια αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων, ενάντια σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους από την συγκυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, η Δημοτική αρχή του Δήμαρχου Μιχαλολιάκου που στηρίζει η ΝΔ κλιμακώνει μια άνευ προηγουμένου ιδιωτική επέλαση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην εργατούπολη του Πειραιά. Αυτή τη φορά έχουν βάλει στόχο τις δύο μοναδικές παραλίες της πόλης Βοτσαλάκια – Φρεαττύδα, που έρχεται να προστεθεί στη γραμμή ιδιωτικοποίησης όλου του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Στο δημοτικό συμβούλιο την 1η Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Πειραιά και η πλειοψηφία που τον στηρίζει, αντί να αποφασίσουν να υλοποιηθεί «το πρωτόκολλο κατεδάφισης από το 2005» στην εν λόγω περιοχή, νομιμοποίησαν μια παρανομία που κρατάει τα τελευταία 14 χρόνια, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων την κάθετη αντίθεση όλων των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Κυρίως όμως λοιδορεί κάθε μαζική λαϊκή αντίδραση των κατοίκων, που συνήθως τη βαφτίζει προβοκατόρικη, μειοψηφική και υποκινούμενη!! Η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που κερδίσαμε, η οποία απαγορεύει κάθε οικοδομική εργασία, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση, έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία, δηλαδή να αναδείξει πλατιά στον κόσμο το πρόβλημα, να καθυστερήσει, να εμποδίσει και τελικώς με την αποφασιστικότητα των κατοίκων να αναγκάσει τη δημοτική αρχή να «παραχωρήσει» τις παραλίες σ’ αυτόν που ανήκουν, στο λαό.
Η δημοτική αρχή την ίδια στιγμή που βγάζει «πύρινους λόγους» για την φτώχεια και την ανέχεια των λαϊκών στρωμάτων (!), έχει τα πιο υψηλά ανταποδοτικά τέλη χαρατσώνοντας τον εργατόκοσμο, βγάζει στο σφυρί κινητή και ακίνητη περιουσία, π.χ. τα «γνωστά» πέντε ακίνητα – φιλέτα του Δήμου, ιδιωτικοποιεί τις παραλίες, προχωρά, «αν είναι δυνατόν» - τώρα σ’ αυτές τις συνθήκες που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, «σε ελεγχόμενη στάθμευση» με στόχο την αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη συνεχή περικοπή των κεντρικών πόρων στους Δήμους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συνολικά συμπεράσματα από την πολιτική που ασκεί η δημοτική αρχή της ΝΔ στον Πειραιά.
Η οργάνωση της πάλης για την αντιμετώπιση της βάρβαρης επιδρομής του «πακέτου των μέτρων» σε ότι από τα δικαιώματα έχουν απομείνει σε μισθούς – συντάξεις – κοινωνικές παροχές και πρόνοια, δήθεν για να σωθεί η χώρα, είναι ανάγκη να συμπεριλάβει και τη δημοτική αρχή που είναι πιστός υπηρέτης αυτής ακριβώς της πολιτικής στο Δήμο του Πειραιά.  
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ελπίδα Παντελάκη
Γιάννης Δεληγιάννης
Γρηγόρης Μόφορης
Ηλίας Σαλπέας