04 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Προσχωρούν 101 στελέχη των «Ελεύθερων Πολιτών»

Η πλειοψηφία των στελεχών που στήριξαν την κίνηση «Ελεύθεροι Πολίτες» αποφάσισαν να συστρατευθούν με τη ΔΗΜΑΡ και να συμμετέχουν μέσα από τις οργανώσεις της από εδώ και πέρα για την επίτευξη των στόχων που είχαν θέσει, προ διετίας , μετά την αποχώρησή τους από το ΠαΣοΚ.
Έτσι, προχώρησαν στην πλήρη ένταξή τους στο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη 101 στελέχη της Κίνησης «Ελεύθεροι Πολίτες», που προέρχονται από το αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ και μετείχαν ενεργά στις δύο τελευταίες εκλογικές
αναμετρήσεις στελεχώνοντας σε όλη την Ελλάδα τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Πλέον θα συμμετέχουν στις οργανώσεις της ΔΗΜΑΡ, ως μέλη του κόμματος, στελέχη μεταξύ άλλων, όπως ο επικεφαλής των «Ελεύθερων Πολιτών» και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Βασ. Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής κ. Νίκος Γαλανός κ.ά.
Η κίνηση αυτή συνδέεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, και με τη συζήτηση που θα ανοίξει πιο έντονα στα συλλογικά όργανα της ΔΗΜΑΡ για την οργανωτική διεύρυνση του κόμματος και την
ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Εντύπωση δημιούργησε το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει το κείμενο ένταξης στο κόμμα του κ. Κουβέλη, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Κατερίνα Μάρκου η οποία είχε προταθεί για το ψηφοδέλτιο της Β΄Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ από τους «Ελεύθερους Πολίτες». Το «Βήμα» επικοινώνησε με την κυρία Μάρκου, η οποία δήλωσε τα εξής: «Εφόσον κατέβηκα στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ και έχω εκλεγεί ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είναι τυπική υπόθεση και δεν έχει να κάνει με την ουσία το αν θα ενταχθώ στο κόμμα. Ηθικά και πολιτικά είμαι ΔΗΜΑΡ. Εφόσον μου το ζητήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φ. Κουβέλης φυσικά και θα το κάνω».